My-mobile
Právě je sob 16.12.17 23:37

reklama

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla fóra


V této sekci platí samozřejmě také Linky v URL mohou vidět jen registrovaní uživatelé. Přihlaš se nebo registruj na fórum..

Před přispěním do této sekce si v profilu vyplňte kolonku Linky v URL mohou vidět jen registrovaní uživatelé. Přihlaš se nebo registruj na fórum.., a to jak model telefonu, tak verzi Androidu.



Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 7 ] 
 jak na zpresneni GPS ? 
Autor Zpráva
Profesionál

Registrován: stř 24.04.13 11:37
Příspěvky: 243
Poděkovali mu: 38 x
Medaile: 1
Writer silver (1)

Příspěvek jak na zpresneni GPS ?
Zacina me stvat ze presnost GPS je jen na 5m.Jde to nejak zpresnit,treba datama z internetu,nebo jde nejak ten GPS chip uvnitr donutit k prijmu korekcnich dat ze satelitu (EGNOS,WAAS)?

_________________
samsung XCover 2, adroid 4.1.2 home made ROOTed stock ROM :-)


stř 21.08.13 07:26
Profil
Helper
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 24.09.09 11:58
Příspěvky: 2699
Poděkovali mu: 1063 x
Medaile: 5
Member (1) High calibre silver (1) Best helper (1) Contributive helper gold (1)
Team member silver (1)

Příspěvek Re: jak na zpresneni GPS ?
externí gps modul by mohl pomoci, pokud investuješ do lepšího modelu. jinak bohužel ne.

Nevím jestli někdo vytvořil "zesilovač" gps signálu, zkus kdyzrak mrknout na google play.

[ Post made via Android ] Obrázek

_________________
Twitter: @penthaler
Linky v URL mohou vidět jen registrovaní uživatelé. Přihlaš se nebo registruj na fórum.
ROOTed Taoshan with CM12


stř 21.08.13 13:41
Profil Twitter Facebook
Profesionál

Registrován: stř 24.04.13 11:37
Příspěvky: 243
Poděkovali mu: 38 x
Medaile: 1
Writer silver (1)

Příspěvek Re: jak na zpresneni GPS ?
bohuzel to neni o sile signalu.Venku ma ten Xcover2 uplne plny signal na satelitech ktere vidi,a to jak GPS,Glosnas tak i Galileo,ale proste pod 5m presnost z nejakeho duvodu nejde.Viditelne neprijima data pro korekci atmosferickych jevu.Proto hledam reseni co s tim.Zesilovac to neresi a externi modul asi taky nepomuze.Porovnavam to s Garminem,ktery je schopny fungovat i s 1,5m presnosti a pritom ma o rad horsi citlivost prijmu.Nejlepsi by byl program co stahne korekcni data z internetu a opravi tu presnost..

_________________
samsung XCover 2, adroid 4.1.2 home made ROOTed stock ROM :-)


stř 21.08.13 13:55
Profil
Helper
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 24.09.09 11:58
Příspěvky: 2699
Poděkovali mu: 1063 x
Medaile: 5
Member (1) High calibre silver (1) Best helper (1) Contributive helper gold (1)
Team member silver (1)

Příspěvek Re: jak na zpresneni GPS ?
Napíšu to asi blbě, neb se v GPS moc nevyznám, ale snad to pochopíš.
Bavil jsem se s jedním hodně chytrým člověkem a ten se o to dřive zajímal, a chtěl si koupit GPS modul.

Měl možnost vzít hned několik externích gpsek, rozdílných na první pohled jen v ceně, která se hodně stupňovala (osobně bych asi vzal ten nejlevnější), ale na druhý - technický - pohled už byl rozdíl jiný.

Ty levnější fungovali na (plácnu) dvou "frekvencích" (nebo pásmech či co) a ty dražší na šesti, osmi... A ve výsledku to vypadalo tak, že s těmi "dvoufrekvenčními" měl často problém se vůbec připojit a když už, tak to bylo dost nepřesný. S těmi lepšími už ale problém nebyl ani ve městě, a i přesnost se zlepšila.

Problém tedy vidím v HW, který mobily nemají špičkový (mobil je na volání, ne na navigování) a proto od nich nemůžeš očekávat zázraky.
Chceš prostě moc...

(ale samozřejmě se nechám poučit ;) )

_________________
Twitter: @penthaler
Linky v URL mohou vidět jen registrovaní uživatelé. Přihlaš se nebo registruj na fórum.
ROOTed Taoshan with CM12


stř 21.08.13 14:15
Profil Twitter Facebook
Profesionál

Registrován: stř 24.04.13 11:37
Příspěvky: 243
Poděkovali mu: 38 x
Medaile: 1
Writer silver (1)

Příspěvek Re: jak na zpresneni GPS ?
cip SirF4 je spatny ? :-D Tak to jsi me pobavil :-D Ten zminovany Garmin se kterym jsem to porovnaval jel na SirF3 a fungoval i v baraku uprostred mesta..

On prijimat WAAS a podobne veci umi a je to momentalne spicka v tehle vecech.Jako problem vidim implementaci v Anroidu.Nasel jsem modul s timhle cipem co mel presnost 2m bez internetu,takze je to opravdu jen o softwaru.Ano ty ruzne GPS moduly se mezi sebou lisi,hlavne priserne jsou ty se SirF2,protoze ty ztezi funguji na kopci,ale tohle je ctyrka a ta mi funguje i doma v posteli.. Takze problem v HW vazne neni.Je tam opravdu hodne dobry..

_________________
samsung XCover 2, adroid 4.1.2 home made ROOTed stock ROM :-)


stř 21.08.13 15:01
Profil
Legenda
Uživatelský avatar

Registrován: pát 20.06.08 18:03
Příspěvky: 4320
Poděkovali mu: 2628 x
Medaile: 12
Universal writer (1) Member (1) Specially member (1) High calibre silver (1)
Specially (1) Best moderator (3) Team member silver (1) Helper (1)
Moderator (1) Assistant admin (1)

Příspěvek Re: jak na zpresneni GPS ?
A Galaxy Xcover má Sirf Star IV? Nevím, jestli jsem našel správné informace, ale podle všeho pokud Galaxy Xcover 2 používá čipset ST-Ericsson NovaThor U8500, měl by obsahovat GPS chip od Sony - konkrétně model CG2905, což asi nebude Sirf Star IV.

Mobilní telefony obecně bez ohledu na použitou verzi Androidu jsou jen málokdy schopny přesnosti menší než 3 - 5 metrů. Co jsem se tak různě prohrábával články na netu, jedním z telefonů s nejpřesnějším GPS čipem je údajně Nexus 4 (ne, nevychvaluju proto, že ho mám; GPS chip je iZat gen8A z dílen Qualcommu), a ten dle výrobce v ideálních podmínkách může dosáhnout přesnosti až pod 2 metry.

Osobně vidím důvod menší přesnosti oproti GPS navigacím v několika zásadních věcech (pouze názor lajka :)): GPS navigace (obzvláště Garmin) jsou předem plánované jako GPS navigace, neobsahuji uvnitř tolik elektroniky jako mobilní telefony a GPS čip má podle mého názoru i lépe řešené napájení včetně lepšího softwaru vyvíjeného jen pro několik čipů daných zařízení. Telefony oproti tomu uvnitř mají spoustu kovových součástí a GPS navigace je u nich přece jen jakýsi bonus, navíc se musí šetřit energií, proto bych řekl, že GPS čipy v telefonech si nevezmou tolik šťávy jako ty v navigacích a nemají tedy podle mě tak dobrý příjem. Je navíc jen málo telefonů (a není ani tolik GPS navigací), které se chytnou uvnitř budovy.

_________________
Samsung Galaxy S7 Edge / LG G Watch R / Huhňavej Y6 / Shield Tablet

Soukromé zprávy neslouží k dotazům na root, výběr mobilu atd., od toho jsou jednotlivé sekce. Nejsem již na fóru pravidelně a proto již na tyto SZ nereaguji. Díky za pochopení.


stř 21.08.13 15:55
Profil Twitter
Profesionál

Registrován: stř 24.04.13 11:37
Příspěvky: 243
Poděkovali mu: 38 x
Medaile: 1
Writer silver (1)

Příspěvek Re: jak na zpresneni GPS ?
MONT!:clovece vypada to ze jsi to nasel spravne.Viditelne jsem vychazel z mylnych informaci.Divam se ted na specifikace toho CG2905 a vypada to,ze to korekcni data neumi stahovat ze satelitu.Takze nezbyde nez se pidit po internetovem reseni veci.U toho Garmina kdyz jsem vypl ty korekcni data ze satelitu (EGNOS,WAAS),tak presnost byla taky na 5-7m,takze vse nasvedcuje tomu ze chipset GPS je OK,ale nema data o tech atmosferickych poruchach.

Povedlo se mi najednou u toho Xcover2 zamerit i 20 satelitu,takze pocet tech kanalu to ma urcite dostatecny pro presne zamereni,jen proste od 8mi satelitu to hlasi 5m presnost.Tak uvidim jestli se mi to nejak povede poresit..

_________________
samsung XCover 2, adroid 4.1.2 home made ROOTed stock ROM :-)


čtv 22.08.13 07:36
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Tbot a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

FacebookTwitter



Toplist Heureka Bannery
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

[E-mail my-mobile.cz]

Zobrazit pro
Mobil | Klasicky


Powered by phpBB © phpBB Group.