Asphalt 8 s podtitulem VZDUŠNÝ, který je opravdu na místě.
Asphalt dospěl z dobré závodní hry k výborné.
Gameloft předělal vše k lepšímu a přidává i pár novinek
navíc, které někomu nemusí úplně sedět.
Klady:
77 nablýskaných plechových miláčků v detailní grafice a
solidně ozvučených, 12 nádherně vymodelovaných tratí s
velkým výběrem zkratek, částicové a světelné efekty,
reálné stínování, bleskurychlé loadingy, žádné sekání ani
bugy v grafice, není nutné nic odemykat za reálné peníze,
oproti NFS MW hra nemá pouze automatickou akceleraci,
těšíte se na každé nově koupené auto ve vyšších třídách
Zápory:
Chvíli to trvá než vás hra začne královsky bavit.
Protivníci vám nepřenechají bodovaná místa jen tak
zadarmo.
První auta ve třídě D jsou pomalá a nudná, ale dá se
s tím žít.
Mírné korigování auta v letu, ale bez toho by jste často
přistávali mimo trať, takže je to nakonec v pořádku a
jde pouze o zvyknutí si na to.
Nĕkterá auta jsou prémiová, jen za skutečnou měnu.
Až 1900 kč za pack dvou nejnovĕji přidaných aut.
Ty nejlepší kousky ve třídě S stojí 500000 - 3000000 cr,
nebo reálné peníze.
Mezi prémiovými auty jsou i opravdu zajímavé kousky.
Mít ta hra všechna auta jen za herní mĕnu, tak vás to
bude pouze stát moře času.
Jen při nabíjení občas zazlobí ovládání.
Ramku mi to žere těměř až do dna.
Skoro jsem přestal mít čas na můj velmi oblíbený
Real Racing 3, ve kterém mám i funkční zrcátka a jen
zřídka kdy se při dlouhém hraní lehce sekne.
Moje mini recenze pro ty co váhají tuto hru nainstalovat (vypadá velmi dobře i na very - low grafickém nastavení).
Grafika: Téměř jak na XBOX 360, v mém případě HIGH (špinící se auta a odletující plechy po bouračkách, vysoká míru detailů, žádné bugy, mnoho zkratek a žádné mantinely po stranách.
Při průjezdu zatáčkou typu S v Monacu rychlostí 380 Km/h jsem byl oslněn sluncem, takže jsem jel prakticky poslepu jen s kontrolou mapy, průjezdy lavinami v Alpách (opĕt vidíte kulový a zatáčka se blíží), místy klouzající trať na Islandu, nádherná Barcelona a Benátky, kouzelná a nebezpečná Čína, noční Tokio, jízda po letadlové lodi v přistavu v San Diegu, Londýn, obrovské skoky v Nevadě, sluncem prozářená Francouzská Guyana a technické pasáže v Dubaji.
Hratelnost: Je třeba přijít na správný způsob jak rychle vydělat penízky na vytoužené auto.
Protivníci nejezdí stále stejnou trasou, ale různě kombinují a vám pořádně zatopí v zatáčkách, nemáte - li výrazně rychlejší vůz.
Stabilita hry: 100% bez lagů, velmi rychlé načítání hry v jakékoliv fázi.
Fyzika aut a jejich ovládání: Je bezchybné, (jízda po dvou kolech nebo kličkování mezi překážkami + zábavné driftování plně pod kontrolou a možnost vyletět z tratě a jet jinudy tyto závody neskutečně oživují).
Zvuky aut a prostředí a hudební doprovod: Hraje super muzika, do toho řve na maximum vytočený motor a ještě slyšíte průjezd kaluží vody nebo létající kamínky.
Pocit z rychlosti: Chce to fakt reagovat bleskurychle a do toho stále dávkovat nitro.
Vše výše popsané je excelentně provedeno.
Jediné mínus hry je, že občas dokáže být extrémně frustrující splnit v závodě všechny hvězdy (když to do vás nějaký magor napere v zatáčce a vám nezbývá nic než restart závodu, protože vidina prvního místa se značně oddálila) a pomalé vydělávání creditů na auta.
V mém případě chybějící protijedoucí auta.
Až tak v 6 nebo 7 sezonĕ jsou solidní výhry.
Tuším, že v osmé sezóně je dobrý závod:
Testarossa VS Countach (Lambo stojí kolem 20000 cr a s malým potuňěním Ferrari rozdrtí a vy si tím pádem za 1. místo odnesete základních 4500 cr.
Dá se takto velmi rychle vydělat na auta do100000 cr.
S pořádně potuněnou károu, čistou jízdou a znalostí nejlepší trasy se dá dokončit každý závod na prvním místĕ.
Zatáčení ve vzduchu je hloupé, ale k těm skokánkům to zkrátka pasuje dobře.
Po asi 40h hraní ani jeden pád hry.
Hraju na vysoké grafické detaily (bez jediného záseku nebo zpomalení) na Samsung galaxy Ace3 GT-S7275R:
Android 4.2.2, 1Gb Ram, cpu: Snapdragon S400 1.2Ghz dual-core Krait 200, gpu: Adreno 305, mobil není rootnutý.
Ani se při hraní moc nezapotí a to má Antutu skóre jen 14576 points.
Apk 1.6.0 mám staženou z netu a data přes wifi z ápkáčka.
Předchozí verzi jsem mĕl z Google Play, ale u této verze download skončil na 900 mb s chybou a data byla fuč.
Poslední update je fakt bomba, mnoho vylepšení a San Diego trasa je perfektně vytvořená.
Mám zatím 703 hvĕzd a oblíbil jsem si Sesto Elemento (dalo se na něj celkem rychle vydĕlat a má v dané třídě bezkonkurenční akceleraci už v základu).
Moje aktuálně best auta: D - Audi S4
C - Lotus Exige
B - Ferrari 458 Italia
A - Lamborghini Sesto Elemento
S - Gta Spano: 382 kph
Mnoho závodů jsem v základní třídě D odjezdil z vozem Alfa Romeo Mito Gta, ale bez postupného investování do vylepšení by to ani tak nebylo konkurence schopné.
Ale před tímto autem jsem musel jezdit s různými pekáči, než jsem na Alfu naškudlil money.
Nejlepší mašina ve hře asi bude:
Hennesey Venom Gt (stojí jen 3000000 cr) s maximálkou 447 km/h a po vytunění nejspíš poletí nějakých 500 s aktivovaným nitrem.
Ale na tuto káru našetříte až v důchodu, takže buďte v klidu.
Chce to zajíždět první místa, plnit bonusové úkoly při závodění a i tak je výdělek velmi slabý. (více hvězd = více peněz).
V prvních závodech budete mít sotva na lepší součástky, natož na nové auto.
This game is real masterpiece, Gameloft.
EDIT 4.11.2014:Mám grafiku na high i všechny efekty funkční, ale přesto tam nemám protijedoucí auta (četl jsem, že na high tam mají být).
Hra se vůbec nezpomaluje, tak by to mobil zvládnout mohl.
Akorát ramku to žere pekelně, asi by to chtĕlo 1,5 - 2Gb.
Fakt je to pecka a po nahlédnutí do rozbaleného obb jsem zjistil že má přes 3 Gb.
Ještě, že vývojáři to umí zabalit do úhledných 1,5 Gb.
Pokud bych si tuto hru chtěl maximálně užít, potřeboval bych GPU s Adrenem 320 a lepší.
CPU je ok, krait se vyrovná starším quad - core procesorům.
Takže tento mobil celkem za rozumný peníz si dává s mírnými záseky i Gta San Andreas a to v nastavení všeho na max. (rozlišení, odlesky na autech, stíny také max, vykreslování vzdálenosti a i hustota dopravy je na max).
Ale Asphalt 8 potřebuje ramky o něco více než Gta SA.
Udělal jsem s A8 pokusný test na Samsungu Galaxy mini 2 (HVGA, 800 MHz, Adreno 200 enhanced, 512 Mb Ram), na kterém se pomalé auto Audi R8 e-Tron skoro nehýbalo a grafika byla pochopitelně jen very - low.
Jinak nejlepší herní mobil za babku, jež jsem vlastnil před pár lety, byl Htc Explorer (HVGA, 600 MHz, 512 Mb Ram, Adreno 200 Enhanced).
Tento telefon (tehdy za 3200 kč) přehrál úplně všechny z nejlepších titulů: RR3- občasný pád hry (Grafika low), Gta Vice City-nastavení všeho na max. bylo plynulé, než došlo na větší akce, Nfs Mw- s výjímkou vody na silnicích a bluru, bylo perfektně plynule hratelné i při rychlostech 440 kph a s policajty za zadkem navíc se škrábanci na laku (speciální apk max. graphics), nova 3 - bez chybičky, Batman TDKR - nedokázal vykreslovat ulice s texturami, jinak bez problémů v misích s interiéry, MC 1, 2, 3, 4 (mc 4 se každou minutu sekal zvuk, jinak úplně perfektně hratelný), backstab Hd s bugy v nĕkolika levelech, A6 (krásná grafika bez záseků), A7 ( otřesná grafika aut - nĕco jako
ultra, ultra very low), celou séri Gangstar i s Vegas, + desítky dalších skvělých her s chybami i bez.
Na google play má podporu pouze u 2D a 3D slabších titulů,
ale troufne si i na ty nejlepší hry a stane se z něj miniherní
konzole do kapsy.
Na plnohodnotné hraní A8 je třeba trochu více zainvestovat.
Samsung Galaxy Ace3 Gt-S7275R
[ Odeslano z Android ]