Problém s ODIN a instalací stock ROM
Autor |
Zpráva |
Dupi
Registrován: pát 08.02.13 19:22 Příspěvky: 26 Poděkovali mu: 0 x
|
 Problém s ODIN a instalací stock ROM
Ahoj... chtěl jsem nainstalovat recovery clockwork...mám galaxy ace gt-s5839i jenže jsem tam instaloval na gt-s5830 pochopitelně se mi po**** celý mobil...když ho chci spustit ukáže se jen logo..a víc nic  někde jsem četl že pomůže reinstall ROM na stock..tak jsem stáhnul ODIN...ale..když spustím ODIN dám tam tu ROM pak připojím mobil...dám start.. a WIN mi hned vyhodí hlášku že program přestal reagovat  (mám WIN7 ultimate 32bit,ovladače jsou tam nainstalované) prosím HELP!! bez mobilu neumím existovat 
|
pát 12.04.13 19:22 |
|
 |
MONT!
|
 Re: Problém s ODIN a instalací stock ROM
Spustil jsi jako správce? Podle jakého návodu jsi postupoval a co vše jsi naházel do Odinu? Stačí do něj nasypat jen .tar archiv se stock ROM (najdeš na netu dle verze androidu a čísla sestavení) a mělo by ti to jet. Podstatné ale je spustit Odin jako správce jak jsem již říkal. [ Post made via Android ] 
_________________ OnePlus 6 / Samsung Gear S3 Classic / iPhone 7 (work) / Shield Tablet
Soukromé zprávy neslouží k dotazům na root, výběr mobilu atd., od toho jsou jednotlivé sekce. Nejsem již na fóru pravidelně a proto již na tyto SZ nereaguji. Díky za pochopení.
|
pát 12.04.13 20:21 |
|
 |
Dupi
|
Právě že jsem to spustil jako správce... dal tam jen soubor .tar...jen..teď mě nějak napadlo... není možný že bych stáhl třeba špatnou ROM a proto mi to hází tuhle hlášku?? ROM jsem hledal na samfirmware.com stáhl jsem "GT-S5839i Czech Republic (Vodafone)"
|
pát 12.04.13 20:29 |
|
 |
MONT!
|
A COM ve žlutém rámečku se ti tam normálně rozsvítí jo? Asi bych zkusil vypnoutt Kies (ověřit, jestli nejede) a zkusit i vypnout firewall na chvilku. Pokud nepomůže, zkus stáhnout ten .tar znova, může klidně být i chyba v něm.
_________________ OnePlus 6 / Samsung Gear S3 Classic / iPhone 7 (work) / Shield Tablet
Soukromé zprávy neslouží k dotazům na root, výběr mobilu atd., od toho jsou jednotlivé sekce. Nejsem již na fóru pravidelně a proto již na tyto SZ nereaguji. Díky za pochopení.
|
pát 12.04.13 21:52 |
|
 |
Dupi
|
Ano...to se mi normálně rozsvítí...Kies jsem vypnul... vypnul jsem i firewall...stáhnul jinej .tar ale NIC :/
|
pát 12.04.13 22:00 |
|
 |
MONT!
|
kurňa tak to pomalu začínají docházet možnosti  Jakou verzi používáš? Zkus re-instalovat ovladače...jen samostatné ovladače od Samsungu, ne Kies...pak samozřejmě restart PC. Ještě taková blbá otázka...máš při tom telefon v download módu?  (neber si to špatně, jen pomalu projíždím všechny možnosti)
|
pát 12.04.13 22:30 |
|
 |
Dupi
|
Co je to download mod?  né dělám si srandu  jasný že ho mám v download modu  Kies mám verzi 2.3.2...ovladače mám stáhnout přesně na svůj typ?? nebo jen obecně samsung? 
|
pát 12.04.13 22:36 |
|
 |
MONT!
|
Obecně pro Samsung...a Odin máš jakou verzi?
|
pát 12.04.13 22:37 |
|
 |
Dupi
|
Drivery reintalované...odin...zkoušel jsem víc verzí...3.0.7...1.85...4.43... všechny verze mi padali  už fakt nevím...kde bych mohl udělat chybu... ještě mě napadlo...zkusit to na mamky ntb..má tam win XP SP3... jestli to na to nemá nějaký vliv...ikdyž zkoušel jsem to spoštět i v reřimu kompability pro WIN XP SP3....a nic.. jinak kdyby to prostě nešlo přes odin...nešla by ta ROM instalovat nějak jinak??? 
|
sob 13.04.13 19:12 |
|
 |
MONT!
|
Jiný počítač je určitě dobré vyzkoušet  ...ale musíš taky nainstalovat znova ovladače  ROM by šla instalovat jinak jen v případě, že máš nahrané custom recovery...což teď bohužel asi nemáš...zkoušel ses dostat do recovery?
|
sob 13.04.13 20:12 |
|
 |
Dupi
|
PC vyzkouším jen co přijede mamka z práce... Mám original recovery...a dostanu se tam úplně v pohodě 
|
sob 13.04.13 20:19 |
|
 |
MONT!
|
Tak pak stačí sehnat stock ROM, přejmenovat soubor na update.zip (pozor, ať to nepřejmenuješ na update.zip.zip!!!), nakopírovat na kartu (do kořenového adresáře!) a ve stock recovery dát apply update from SD card. Nějak si teď ale nemůžu vybavit, jestli je ve stock recovery možnost připojit paměťovou kartu 
|
sob 13.04.13 20:32 |
|
 |
Dupi
|
Přejmenoval jsem ROM na update.zip...pustím recovery...dám apply update from sdcard..dám ten update...chvíli nic..a pak mi to vyhodí tohle... a jsem na tom pořád stejně
|
sob 13.04.13 20:58 |
|
 |
MONT!
|
Tak pak budeš muset pravděpodobně zkusit jiný počítač...asi před 3 dny jsem na dálku flešoval na XP-čkách pomocí Odinu jednomu uživateli S5830i, který si ho taky odpálil špatným CWM a vše fungovalo tak, jak má...jen bylo potřeba nainstalovat správné ovladače.
|
sob 13.04.13 21:44 |
|
 |
Dupi
|
Já už fakt nevim  na XPčkách se nenačtou ovladače... prostě nainstaluju kies... stáhnou se a nainstalujou ovladače..ale když pustím ODIN a přijpojím mobil nic se neděje.... :/ jen mi systém hlásí že USB pravděpodobně nefunguje správně...a když na to kliknu...rozepíšou se mi tam ovladače...jenže ten co potřebuju tam není... :/
|
ned 14.04.13 11:27 |
|
 |
MONT!
|
A zkoušel jsi ty ovladače nainstalovat ručně jen samostatně? Kies vůbec nepotřebuješ, ale podstatné jsou ty ovladače, které bych já osobně raději instaloval sám ručně. Mrkni sem:
|
ned 14.04.13 11:38 |
|
 |
Dupi
|
Hm...Zamrzne to u "Setup Connection"...nechal jsem to tak asi půl hodiny...a prostě dál se to nedostalo...  //EDIT Povedlo séééé!!!!!!!!!!!!  takže...první věc...hned první návod co jsem četl že se musí umazat koncovka MD5 a nechat tam jen tar...teď už vím že je to kravina(tím mi padal ODIN..PS teď už to jede i na WIN7)....jak mi to zamrzalo na setup connection..to bylo zase nejspíš špatnou ROM protože jsem teď stáhl jinou...bum..a šlo to jak po másle za 5 min. hotovo  takže...VYŘEŠENO..jen ještě malá otázečka...kdyby se mi teď něco stalo z mobilem...vezmou mi ho na reklamaci nebo je absolutně zrušená?  ještě bych ti chtěl mooooooooc poděkovat za tvojí pomoc...bez tebe bych to totiž asi nezvládl 
|
ned 14.04.13 22:41 |
|
 |
|