My-mobile
Právě je pon 18.12.17 15:41

reklama

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina



Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 6 ] 
 Prestigio MultiPhone 3540 DUO - zacihlováno :/ 
Autor Zpráva
Nováček

Registrován: čtv 08.11.12 16:25
Příspěvky: 6
Poděkovali mu: 5 x
Medaile: 1
Translator (1)

Příspěvek Prestigio MultiPhone 3540 DUO - zacihlováno :/
Čauky,
na stará kolena jsem přešel z WM na Droida a hned podělám telefon :/

Tudíž, nemá prosím někdo z vás tohodle founa a mohl by mi udělat zálohu software ? (jde mi hlavně o firmware - preloader).

Zálohu OS pro tento foun jsem již sehnal, ale nedostanu se do Recovery režimu.

V podstatě když zapnu telefon, tak jen zavibruje a po chvilce se podsvítí tlačítka - tím to hasne.

Na podpoře Prestigio mají univerzální radu : Buď telefon zapnu, nebo ho mam poslat do servisu.

Vím, vím, dětěm a blbcům telefon do rukou nepatří...

A jak se mi to povedlo?
- nainstalil jsem program na upravu velikostí oddílů vnitřní paměti, restartoval, provedl Wipe a formát všeho, znovu resetnul a cihla byla na světě...

Technický popis:
Linky v CODE mohou vidět jen registrovaní uživatelé. Přihlaš se nebo registruj na fórum.


pon 06.01.14 17:37
Profil
Helper
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 24.09.09 11:58
Příspěvky: 2699
Poděkovali mu: 1063 x
Medaile: 5
Member (1) High calibre silver (1) Best helper (1) Contributive helper gold (1)
Team member silver (1)

Příspěvek Re: Prestigio MultiPhone 3540 DUO - zacihlováno :/
Pošli do servisu, myslím, že to bude jednodušší řešení.
Telefon je teď totálně vyprázdněn a pochybuju, že by ho počítač našel, aby se dal nějak naflashovat.

Hrát si s android mobilem s velikostí vnitřní paměti je zabijárna a upřímně, mě to ani ve snu nenapadlo xD

EDIT: Teoreticky by ti ale mohl pomoci SP Flash Tool v kombinaci s MTK Drivery (preloader etc.) a potřeboval by jsi k tomu servisní soubory pro flash celkového systému pro tvůj telefon.

Bohužel si nejsem jist, jestli by to fungovalo, nejedná se o čínu, i když prý to funguje na různých mobilech s MediaTekem uvnitř.

A abych ti řekl pravdu, tak to není nic jednoduchého to flashnout, i když nakonec se tomu člověk zasměje - nedávno jsem řešil flashnutí češtiny do Lenovo A360 právě přes tento program se vším všudy... Možnost bricknutí taky byla, ty bys měl teoretickou možnost to nahodit, nebo ještě víc odvařit (pak už jen výměna HW)


Ozzelot: Hráti si s oddíly by mě u Android zařízení také nenapadlo. Zvláště u tohoto, s jeho podporou... Asi se zde našel ještě větší čaroděj mezi blbci, než jsem já sám. ^^

_________________
Twitter: @penthaler
Linky v URL mohou vidět jen registrovaní uživatelé. Přihlaš se nebo registruj na fórum.
ROOTed Taoshan with CM12


pon 06.01.14 18:59
Profil Twitter Facebook
Nováček

Registrován: čtv 08.11.12 16:25
Příspěvky: 6
Poděkovali mu: 5 x
Medaile: 1
Translator (1)

Příspěvek Re: Prestigio MultiPhone 3540 DUO - zacihlováno :/
Tak naštěstí v počítači je vidět a dá se do něj soft nahrát, bohužel se nikde firmware pro 3540DUO nikde nedá sehnat, na stránkách Prestigio je jen Update a v něm nic použitelného není.
Podařilo se mi sehnat komplet soft pro Prestigio MultiPhone 4040 DUO i s Firmware a podařilo se mi to do founa nahrát, ale k ničemu to není :(
Jen pro info : předtím se foun ani nezapl, teď se softem z 4040 se alespoň jako že zapne, zavibruje, podsvítí tlačítka a nic.
Se servisem jsem už smířen, ale čekám na doklad o koupi telefonu (koupil jsem ho jako použitý na Aukru), abych mohl uplatnit reklamaci (v případě reklamace kdyžtak kompletně zformátuju vnitřní paměť / zametu stopy).

EDIT:
Ano, SP Flash Tool celou dobu požívám a právě sehnat originální firmware pro tento foun je nemožné.


pon 06.01.14 19:10
Profil
Helper
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 24.09.09 11:58
Příspěvky: 2699
Poděkovali mu: 1063 x
Medaile: 5
Member (1) High calibre silver (1) Best helper (1) Contributive helper gold (1)
Team member silver (1)

Příspěvek Re: Prestigio MultiPhone 3540 DUO - zacihlováno :/
A věř, že není. Stačí kontaktovat nějaký rozumný servis a požádat je o systém, za drobnou úplatu. Takto jsem se právě dostal k samotnému a českému FW pro již zmíněného číňana.

Taky nebyl k sehnání nikde na netu. Ale servisy, opravny, či prodejce (když je to z šedého dovozu), takové věci mají. Kdo by chtěl v ČR mobil z čínštinou, a kdo by si zas nechtěl vydělat ;)

Záruku tedy nemáš (nepočítal bych s ní), a tohle by byla zajímavá zkušenost. Jen najít solidní prestigio servis.

_________________
Twitter: @penthaler
Linky v URL mohou vidět jen registrovaní uživatelé. Přihlaš se nebo registruj na fórum.
ROOTed Taoshan with CM12


pon 06.01.14 19:18
Profil Twitter Facebook
Nováček

Registrován: čtv 08.11.12 16:25
Příspěvky: 6
Poděkovali mu: 5 x
Medaile: 1
Translator (1)

Příspěvek Re: Prestigio MultiPhone 3540 DUO - zacihlováno :/
To já si klidně i "opravu" zaplatím, jen nemám tušení kam s tím, tady v okolí (Kyjov) nic pořádného není.

Za blbost se holt musí platit, zvláště, když potřebuji mít zas funkčního founa...

EDIT:

Tak z oficiální podpory Prestigio CZ mě odkázali na servis:
Linky v CODE mohou vidět jen registrovaní uživatelé. Přihlaš se nebo registruj na fórum.


Jdu jim napsat...

EDIT 2:

Jediný servis dělající telefony Prestigio je Ilaid International s.r.o. v Kladně :/


Naposledy upravil MONT! dne pon 06.01.14 19:34, celkově upraveno 1
Poslal jsem ti SZ ;)


pon 06.01.14 19:29
Profil
Nováček

Registrován: čtv 08.11.12 16:25
Příspěvky: 6
Poděkovali mu: 5 x
Medaile: 1
Translator (1)

Příspěvek Re: Prestigio MultiPhone 3540 DUO - zacihlováno :/
Takže, dobrá věc se povedla a po více jak měsíci mám zas plně funkční telefon.

Včera se mi podařilo na nejmenovaném ruském fóru sehnat kompletní zálohu romky s jejíž pomocí jsem dnes ráno oživil telefon.
Další menší zádrhel byl, že se mi ztratily IMEI kódy, které jsem skoro celý den zkoušel obnovovat přes různé programy a nekonec se i povedlo.

Sice to trvalo přes měsíc, ale ušetřil jsem cca 700,- za opravu v servisu.

Zase jsem o něco chytřejší po přechodu na platformu Android :)


Naposledy upravil MONT! dne úte 04.02.14 22:07, celkově upraveno 1
Pokládám to tedy za vyřešené...LOCK. Kdyby byl problém, napiš SZ.


úte 04.02.14 19:31
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

FacebookTwitter



Toplist Heureka Bannery
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

[E-mail my-mobile.cz]

Zobrazit pro
Mobil | Klasicky


Powered by phpBB © phpBB Group.